Kusters en Bosch banner

Over Ons

Over Kusters & Bosch

Kusters & Bosch is een fijnmechanisch bedrijf dat sinds 1990 actief is en zich heeft ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van technisch complexe producten voor de hightech industrie. Kusters & Bosch heeft momenteel een team van 30 enthousiaste professionals in dienst.

Wij hebben ons gespecialiseerd in de productie van fijnmechanische onderdelen, die vervaardigd worden in een geconditioneerde productieomgeving. De productieomgeving is uitgerust met diverse afdelingen, waaronder verspaning, draaien, draadvonken, finishing, assemblage en kwaliteitscontrole. Hierdoor kan Kusters & Bosch producten op maat leveren die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Kusters & Bosch is gevestigd in Mierlo en heeft door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd in de hightech industrie. Kusters & Bosch heeft een lange geschiedenis van het leveren van hoogwaardige producten en diensten aan klanten in verschillende sectoren. Door voortdurend te investeren in de nieuwste technologieën en het opleiden van medewerkers, blijft Kusters & Bosch voorop lopen in de fijnmechanische industrie.

Logo kusters en bosch

De geschiedenis van Kusters & Bosch

Oprichting: 1990

Kusters & Bosch is in 1990 opgericht onder de naam Precist. De oprichters, Tom Kusters en Paul Bosch, combineerde in de eerste acht maanden de werkzaamheden met een baan bij Philips. De garage van Tom Kusters diende als werkplaats. 

Nieuwbouw: 1995
Nieuwbouw

Na de aanschaf van een CNC freesmachine groeide de omzet gestaag en ontstond er behoefte naar een grotere ruimte. Dit werd ingevuld door de aankoop van een kavel aan de Ambachtweg te Mierlo. Op deze plaats werd gelijktijdig nieuwbouw gerealiseerd

Verdubbeling productieruimte: 2007

De groei zette weer door, en in 2007 werd het pand van de buren aangekocht waardoor de productieruimte verdubbelde. Daarna zijn er doorlopend nieuwe investeringen gedaan in het opleiden van personen, machines en organisatie.

Uitbreiding frezerij: 2018

Met de uitbreiding van de frezerij heeft Kusters & Bosch meer capaciteit gerealiseerd om beter in te kunnen spelen op de veranderende behoefte van de klant. 

Productie geconditioneerd: 2020
Zonnepanelen kusters en Bosch

Om de kwaliteit te waarborgen en te voldoen aan de normen en regelgevingen die gelden voor onze branche, is in 2020 besloten om de productie te conditioneren. Hierdoor voldoet Kusters & Bosch aan de hoogste normen op het gebied van hygiëne, veiligheid en milieu.

Uitbreiding machinepark: 2021-2022
Hermle C32 Kusters en Bosch

Wij zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze dienstverlening en het voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten. Om deze reden is in 2021 besloten om ons machinepark uit te breiden met 5 nieuwe vonkbanken, 2 extra draaibanken en een Hermle C32 + RS1 robot.

Nieuw directielid: 2022
Nieuw directielid

In 2022 heeft Jeroen zijn intreden gemaakt als directielid en mede-eigenaar. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor de continuering van Kusters & Bosch. 

Extra productieruimte: 2023

De afgelopen jaren heeft Kusters & Bosch een flinke groei doorgemaakt, en we verwachten deze groei ook in de toekomst voort te zetten. Om deze reden hebben we besloten om een nieuw pand aan te kopen dat beter past bij onze behoeften en ons in staat stelt om onze activiteiten verder uit te breiden.